Newsletter

  • serra llaberia pratdip hotel-01-01

Pratdip és un petit poble a la part sud de la comarca del Baix Camp, limítrof amb els municipis de Mont-roig del Camp, Vandellòs, Colldejou i Tivissa.

Fent una volta pels carrers estrets del nucli antic trobarem les dues torres de defensa medievals i l’església de Nostra Senyora de la Nativitat, d’estil romànic.

El poble està presidit per les ruïnes del Castell, un monument de fàcil visualització des de qualsevol lloc ja que es troba al punt més elevat de la vila, al capdamunt d’una gran roca natural. Des d’allí gaudirem d’unes vistes immillorables de Pratdip i el seu entorn natural.

Pratdip també té un altre patrimoni, el fantàstic, lligat a la figura del Dip. No dubteu en preguntar-li als seus vilatans sobre la seva llegenda!

Web de Pratdip Turisme

L’hotel s’ubica al límit de l’Espai d’Interès Natural de la Serra de Llaberia, al Pre-litoral català. La Serra de Llaberia la formen poblacions del Baix Camp, la Ribera d’Ebre i el Priorat.

Dins d’aquest espai natural podrem gaudir de diverses activitats com:

  • Excursions a cavall
  • Senderisme
  • BTT
  • Escalada

Web Consorci de la Serra de Llaberia

És de visita obligada el poble de Llaberia, que dóna nom a la serra. Aquest poblet de muntanya, fins fa poc abandonat, s’hi arriba per una carretera de revolts amb unes vistes espectaculars. Arribats a Llaberia podrem recórrer els seus carrers que ens portaran a l’església romànica de Sant Joan Baptista i al Museu monogràfic del Bast, únic a Catalunya.

A 2km del poble hi ha el pic de la Miranda (900m), on s’ubica el Radar de l’Estació Meteorològica i des d’on gaudirem de vistes panoràmiques del Camp de Tarragona, el Priorat, la Ribera d’Ebre i fins i tot els Ports de Tortosa-Beseit.